Over de SBLP

De Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie is ontstaan uit een samenwerking van de beroepsverenigingen NVPIT (o.a. Energetic Integration) NVBT (biodynamische therapie) en NIBA (bio-energetisch analytische therapie). Deze beroepsverenigingen zijn al meer dan 20 jaar actief in het veld van de lichaamsgeoriënteerde (psycho-) therapie. De SBLP draagt bij aan het verder uitbouwen van het effect van de verschillende behandelmethoden, onder andere door klanttevredenheidsonderzoek en het streven naar, en uitbreiden van wetenschappelijke validatie.

Register

De SBLP bevordert de kwaliteit en professionaliteit van de aangesloten therapeuten. De beroepsorganisatie hanteert een register waarin therapeuten worden opgenomen die voldoen aan de normen rond opleiding, bijscholing, praktijkvoering en beroepshouding. Ook ondersteunt en ontzorgt de SBLP de aangesloten therapeuten, zodat zij zich vooral op hun praktijk kunnen richten.

Sociocratie

De SBLP is een stichting met het bestuursmodel en de structuur van een sociocratische kringorganisatie. Dit betekent dat de besluitvorming binnen de SBLP geheel op basis van de sociocratische principes verloopt. Iedereen die betrokken is bij de beroepsorganisatie (therapeuten, medewerkers, bestuur enzovoort) heeft invloed op het beleid door participatie in een sociocratische kring. Hierin kan een besluit pas worden genomen wanneer niemand een beargumenteerd bezwaar heeft.
Stichting Beroepsorganisatie voor Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie​
Meld je aan
Kom naar onze bijeenkomsten
Previous
Next