Search
Close this search box.

Nog meer eisen: jaarlijks nascholen rond PLATO

De eisen die gesteld worden aan therapeuten die vergoed willen worden, worden steeds verder opgeschroefd. Collega’s die PSBK of MBK op PLATO-niveau hebben gedaan, moeten minimaal een dag per jaar bijscholen op dit gebied.

Veel collega’s die geen vooropleiding hebben die door de zorgverzekeraars is erkend, hebben zich de afgelopen jaren bijgeschoold via een van de PLATO-trainingen Psychosociale Basiskennis of Medische Basiskennis. Sommigen hebben zelfs beide trainingen gedaan. Maar daarmee is de kous nog niet af, blijkt nu. Om het PLATO-diploma geldend te houden moet er minstens een dag per jaar worden bijgeschoold op het terrein waar PLATO over gaat.

De nieuwste eis is naar voren gekomen tijdens een overleg van koepelorganisatie RBCZ met de beroepsverenigingen die met deze koepel samenwerken. Adriana Louws, die bij dit overleg aanwezig was, vertelt dat aanvankelijk zelfs de intentie was dat de RBCZ de inhoud van deze nascholing zou bepalen, maar dat hebben de beroepsorganisaties weten te voorkomen. Wel zijn de beroepsorganisaties ertoe verplicht om jaarlijks te controleren of de leden aan die verplichte dag nascholing voldoen.

Wat betekent dit in de praktijk?

Adriana: “Je bent vrij om een jaarlijkse nascholing te kiezen die raakvlak heeft met de onderwerpen uit de Plato-opleiding, maar dat kan breed ge

Meer nieuws