Neo-hypnotherapie

Neo-hypnotherapie is een therapievorm die is ontwikkeld door Siddharta van Langen en Angela van Aubel van de vroegere New Man Academy. In deze therapie wordt ervan uitgegaan dat je in je eerste levensjaren wordt gevormd tot de mens die je nu bent. Het oorspronkelijke kind dat levenslustig, open, spontaan en ontvankelijk was, is door de omstandigheden en de opvoeding thuis, op school en door de omgeving vaak zo ingeperkt dat alle spontaniteit is verdwenen.

Neo-Hypnotherapie werkt met de gevoelens, beelden, stemmen en herinneringen uit onze jeugd, die vaak onbewust ons leven beïnvloeden of bepalen. In deze therapie ga je op zoek naar de oorsprong van je beperkende patronen of problemen.

De nadruk van de therapie ligt niet op verandering maar op ontdekking, bewustwording, acceptatie, afronding en het loslaten van je oude kinderbeelden.

Methodieken

Neo-Hypnotherapie maakt gebruik van veel verschillende methoden zoals bio-energetica, ademsessies, rebirthing, primal, trance en geleide fantasie, familieopstellingen, Gestalt, delendialoog, herkaderen (NLP) en meditatie.