Stichting Beroepsorganisatie voor

Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie

 

 

Deelnemer worden

Professionele therapeuten in het veld van de lichaamsgeoriënteerde (psycho)therapie kunnen worden opgenomen in het register van de SBLP als ze voldoen aan de eisen op het gebied van vooropleiding, beroepsopleiding en praktijkvoering. De SBLP registreert beroepsbeoefenaren op hbo-niveau in de natuurlijke gezondheidszorg.

Lichaamsgerichte beroepsopleidingen die toegang geven tot de SBLP zijn: de opleiding Energetic Integration therapie van Bodymind Opleidingen (BMO), de opleiding tot Biodynamisch Therapeut en Biodynamisch Massagetherapeut van het Nederlands Instituut voor Biodynamische Psychologie (NIB), de opleiding Bio-energetisch Analytisch therapeut (SOBA), de opleiding Core-Energetisch therapeut van the Netherlands Institute of Core Energetics (NICE) en de opleiding Primal Rebirth therapeut (Aumm Instituut). 

Indien er een hiaat zit tussen de datum van diplomering (lichaamsgerichte beroepsopleiding) en aanmelding bij de SBLP wordt per individu gekeken wat er nog nodig is voor deelnemerschap (dit kan zijn supervisie en/of extra bijscholing)

Lichaamsgeoriënteerde therapeuten die een opleiding hebben gevolgd die hier niet genoemd is vallen onder de zij-instromers.

Op deze pagina vind je daarover meer informatie.

Vooropleiding

Kandidaten moeten behalve de lichaamsgeoriënteerde beroepsopleiding een vooropleiding op HBO-niveau hebben.