Stichting Beroepsorganisatie voor

Lichaamsgeoriënteerde (Psycho)therapie

 

 

Cliënten

Hier vindt u belangrijke informatie als u gebruik maakt of gebruik wil maken van een therapeut die bij de beroepsorganisatie SBLP is aangesloten.

Wat is 'lichaamsgeoriënteerde (psycho-)therapie’?

Lichaamsgeoriënteerde (psycho-)therapie is een therapievorm die op het lichaam georiënteerd is. Centraal in de therapie staat emotieregulering en het bewust worden van de lichaamssensaties en de gevoelsmatige betekenis daarvan. Doel is om het lichaamsbewustzijn, het identiteitsgevoel, de zelfregulering en de autonomie te versterken. Meer hierover vindt u op deze pagina.

Met welke klachten kunt u terecht bij een SBLP-therapeut?

Lichaamsgeoriënteerde therapie heeft effect bij de behandeling van veel verschillende klachten, zoals moeite hebben met het voelen en uiten van emoties, depressie en neerslachtigheid, stress en burnout, verwerking van trauma’s en oud zeer enzovoort. Op deze pagina vindt u meer informatie.

Zoekt u een therapeut bij u in de regio?

De therapeutenlijst op de pagina Vind een therapeut kunt u sorteren op de kopjes Postcode en Plaats, door op deze kopjes te klikken. Sorteren op postcode geeft als voordeel dat ook de therapeuten die direct in de omgeving werken, snel te vinden zijn. Hier vindt u de therapeutenlijst.

Welke vormen van lichaamsgeoriënteerde therapie zijn er?

Op deze pagina vindt u de belangrijkste therapievormen die door SBLP-therapeuten worden toegepast.

Hoe is de vergoeding door de zorgverzekeraars geregeld?

De sessies van veel SBLP-therapeuten worden vergoed door een aantal zorgverzekeraars. Er zijn ook therapeuten die niet in de vergoedingsregeling vallen, en ook niet alle zorgverzekeraars geven een vergoeding. Meer hierover op deze pagina.

Hoe is mijn privacy geregeld?

Ale SBLP-therapeuten vallen onder de Code Ethiek en Gedrag van de SBLP. In deze Code is onder meer geregeld op welke manier de privacy van de cliënten is geregeld. Ook andere belangrijke aspecten rond de behandeling van cliënten zijn hierin geregeld. De Code is hier te downloaden.
Ervaringen van andere cliënten